Sivut

sunnuntai 23. elokuuta 2015

3 päivän Berliini

Halpaa olutta, kauppoja ja hyviä ruokapaikkoja - sitä on Berliini. Berliini on elossa yötä päivää, sama mihin aikaan oli liikkeellä, joka puolella liikkui väkeä. Berliini on urbaani. Berliini oli mahtava!

Oon aina tuntenut yhdeksi aikuistumisen riitiksi sen, kun pääsee matkustamaan ensimmäistä kertaa omin neuvoin ilman vanhempia. Nyt olen siis ainakin yhtä pykälää enemmän aikuinen.

Yritettiin ensialkuun kasata tämä miniloma sellaisten lentojen mukaan, jotka lähtisivät Kokkola-Pietarsaaren lentokentältä. Epäonneksi pikkukenttien tarjonta on aika pientä, joten siirryttiin pakettimatkatarjontaan Tjäreborgille. Sieltä löytyi tämä Berliinin kaupunkipaketti, johon kuului siis lennot sekä hotelli. Hintakin oli ihan kohtuullinen - varsinkin nyt kun ajattelee jälkeenpäin!

Tähän väliin pläjäys kuvia, teksti jatkuu alla!! :

Eläintarhassa.

"Elephant house"

Virtahepo uimassa. 


"Pinguin house". Etelänavalta tuoduille pingviineille oli oma talonsa, jossa oli viileämmät lämpötilat. 

Gepardi nukkuu <3

Päässä näkyy eläintarhan kiinalaistyylinen portti.

Eläintarhan ulkopuolella. Tiilimuuriin oli kaiverrettu nämä hienot eläinhahmot!

Day 2. Bussi nro 100 vei meidät maailmankuulun portin ja tv-tornin juureen edullisesti. Hinta reilu 2€.



Yliopisto. Keskellä Berliiniä! :D

Edessä Saksan historiallinen museo ja tv-torni. Kaikki kävelymatkan päässä portilta!

Työmaata. Työmaata joka puolella!

Bussin kyydissä. Matkalla kohti hotellia. 





Lentoyhtiönä välillä Helsinki-Berliini ja päinvastoin oli AirBerlin. Jep, en ollut kuullut kyseisestä lentoyhtiöstä aikaisemmin, ja kyseessä ei ole mikään ns. halpalentoyhtiö. On kuitenkin miellyttävämpää matkustaa, kun on se oma varattu paikka koneessa, eikä tarvitse etsiä jämäpaikkoja täyteen buukatusta lentokoneesta (yläasteella lensimme Bremeniin Ryanairilla, jossa tällainen käytäntö ainakin silloin). Lentäminen on mulle aina hieman tuskaista mun herkkien korvien takia, paine tuntuu kuin joku tökkisi mun korviin nuppineuloja. Muuten lennot olivat kuitenkin mukavat!

Paikan päällä Tegelin lentokentällä odotti jonossa takseja, joten hyppäsimme niistä yhteen osoitelappusen kanssa. Varttitunnin matkan jälkeen olimme hotellin edessä. Hotel Berlin, Berlin sijaitsee noin 4km päässä "Mittestä", jossa on Berliinin kuuluisimmat nähtävyydet. 



Mä en oo matkustanut tarpeeks sanoakseni ihan tarkkaan, oliko hotelli nyt hyvä vai huono. Huoneet oli mun makuun tilavat ja kylppäri tosi tyylikäs. Ainut huono puoli oli hieman heikosti toimiva ilmastointi. Aamupala oli monipuolinen (ja siellä oli hirveästi kaikkea makeaa leivonnaista yms..) ja hotellin henkilökunta oli ystävällistä.

 Mitä me sitten siellä Berliinissä tehtiin? Heti ensimmäisenä päivänä (vielä korvat lievästi lukossa) riennettiin kiertämään Berliinin eläintarha, joka on lajimäärässä mitattuna maailman suurin eläintarha. Nähtävää oli valtavasti, ja vaikka kierrettiin suht reippaasti, aikaa kului sellaiset 2 tuntia.

Toisena päivänä kierrettiin kaikki "pakolliset nähtävyydet": brandenburgin portti ja Berliinin tv-torni. Matkan varrelle osuivat myös Siegessäule (muistomerkki) sekä Saksan "parlamenttitalo". Kierrettiin myös Saksan historiallinen museo, johon oli kerätty historian aarteita aikojen alusta (ainakin suurinpiirtein). Museo oli valtava ja olisi keskittyneempänä vaatinut monta tuntia kiertoaikaa.

Ja olennaista lomalla on tietysti myös ruokailu. Löydettiin aika läheltä meidän hotellia tosi nuorekas burgeripaikka Zsa Zsa Burger. Burgerit oli tosi hyviä ja laadukkaita (verrattavissa täysin Oulun Kauppuri5:seen) ja sisustus oli rennon tyylikäs. Tsekkasin googlesta paikan aukioloajat ja suunnistettiin paikalle aika pian avaamisen jälkeen noin puoli kuudelta illalla. Oltiin onneksi ajoissa, sillä suurin osa pöydistä oli jo varattuina!

Täysi-ikäisenä pääsin tietysti tutustumaan myös pintasukelluksena Berliinin oluttarjontaan. Suomen hintoihin tottuneena hinnat olivat halpoja. Puolen litran tuoppi maksoi noin 3,50€, kaupoista samankokoisia tölkkejä löytyi jopa alle eurolla. Alkoholikulttuuri ylipäätään tuntui olevan todella paljon löysempi - kassalla ei kysytti papereita ja illalla ihmiset istuivat ulkona ja joivat kaljaa.

Pakollinen hotellihuoneselfie :D 

Kaiken kaikkiaan oon tosi tyytyväinen reissuun! Kommentoikaa alle jos tuli mieleen jotain kysymyksiä :)


viimeinen lomaviikko käyntiin, lomaterveisin siis
Heli



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti